Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösáfonyás céklasaláta

Vörösáfonyás céklasaláta
Vörösáfonyás céklasaláta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom céklasaláta, eredetileg aszalt szilvával kell készíteni. Egyszer éppen nem volt itthon, és vörösáfonyával pótoltam. Azóta hol így, hol úgy készítjük, mindkét verzió nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, és nem túl puhára főzzük.
  2. Közben a tejfölt kikeverjük a majonézzel, ízesítjük mustárral és cukorral.
  3. A megfőtt céklákat megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. Ugyanekkora csíkokra felvágjuk az almát is, és a tejfölös öntethez keverjük.
  4. Beleszórjuk az áfonyát és a diót is, és pár órára hűtőbe tesszük pihenni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 078
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

vörösáfonyás-diós céklasaláta, majonézes céklasaláta dióval és vörösáfonyával, majonézes-diós-áfonyás céklasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

285
cékla 3 közepes db
tejföl 1 dl
majonéz 4 ek
mustár 1 kávéskanál
porcukor 1 csapott ek
alma 1 közepes db
vörösáfonya 5 dkg
dió 2 marék