Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösbársony nyuszi torta

Vörösbársony nyuszi torta
Vörösbársony nyuszi torta
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy blogon találtam az alap receptet. Húsvétra készítettem belőle egy nyuszi tortát. :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót.
  2. Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát, a tejfölt és az ételfestéket.
  3. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát, és jól összekeverjük. 3 muffin formát félig megtöltünk a masszával, a többit egy 20 cm-es tortaformába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20-25 perc alatt megsütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. A krémhez a margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.
  2. A testet félbevágjuk, megtöltjük a krémmel. A lábakat és a farkat a krémmel a testhez ragasztjuk, és azokat is bevonjuk.
  3. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.

Vizes piskóta

  1. A tojássárgákat cukorral és a vízzel kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéket felverjük habnak.
  3. A felvert fehérjéket a liszttel a cukros tojásos masszához forgatjuk, egy kis zöld ételfestéket csöpögtetünk bele.
  4. Egy kisebb téglalap alakú tepsiben, 180 fokon megsütjük.

Díszítés

  1. A tappancsokat rózsaszín marcipánnal díszítjük.
  2. A zöld alapra rakjuk a nyuszit, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 092
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

formatorta vajas-mascarponés krémmel, nyuszi alakú torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

741
finomliszt 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 tk
cukor 18 dkg
margarin 18 dkg
tejföl 1 dl
tojás 1 db
ételfesték 5 csepp
1 csipet
margarin 5 dkg
mascarpone 10 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 3 db
víz 3 ek
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
ételfesték 6 csepp
marcipán 5 dkg
kókuszreszelék 40 g