Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösbársony-tortácskák

Vörösbársony-tortácskák
Vörösbársony-tortácskák
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kakaós tésztának csak ráadása a vöröses szín (több ételfesték hozzáadásával tovább erősíthető, természetesen), az íze a lényeg, ami a mascarponés töltelékkel csak további ízélmény a szájban.

hozzávalók / 5 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A vajat félpuhára olvasztjuk, hogy könnyebben ki tudjuk habosítani, belekeverjük a tojásokat és cukrokat.
  2. A lisztet a kakaóval összekeverjük, hozzáadjuk a csipet sót, majd a kefirt elkeverjük a színezékkel és a liszttel is, és óvatosan összekeverjük. A két masszát is összedolgozzuk, ezután már csak az ecet és szódabikarbóna egyveleget kell hozzáadnunk, és egy 180 fokos előmelegített sütőben kisütnünk. Körülbelül 40 perc.
  3. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy fóliába csomagolva 1 órára a hűtőben visszahűtjük, hogy könnyebben tudjuk vágni és formázni.

krém

  1. A mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a puha vajat, és gép segítségével krémesre dolgozzuk. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Beleöntjük a krémünkbe, elkeverjük, majd a tejszínt is hozzáadjuk, és jól átdolgozzuk.
  2. Megtöltjük a kedvünkre formázott tésztákat, és ízlés szerint díszítjük.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny, Piros Sütis Receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

red velvet cake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1774
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 15 dkg
tojás 2 db
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
kefir 2 dl
ételfesték 5 kávéskanál
ecet 1 tk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
mascarpone 25 dkg
fehér csokoládé 30 dkg
vaj 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl