Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösborban párolt pulykacomb diszkoszban

Vörösborban párolt pulykacomb diszkoszban
Vörösborban párolt pulykacomb diszkoszban
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledik újra az ősz, ezért  az ételeinknél fel tudjuk használni az ajándékait. A diszkoszról és annak használatáról már írtam. Nagyon kedvelem, főleg a szabadban. Teljesen úgy működik, mint egy cseréptál, csak egy kicsit zsírosabban kell vele bánni. Ezért kell az alsó sorba a kolozsvári szalonna, amit a cseréptálnál el is lehet hagyni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az őszi ízek kedvelőinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombot megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, és beletesszük egy tálba.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Belekeverjük az olajba az őrölt borssal együtt, és ráöntjük a pulykahúsra. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Wokba tesszük a húst az olajos páccal együtt, és fehéredésig sütjük.
  4. Az almák magházát kivágjuk, a szőlőt leszemezzük, a kolozsvári szalonnát vékonyan felszeleteljük.
  5. A diszkosz alját alufóliával két soron kibéleljük. (Újabban alu grilltálcát szoktam beleszabni, ha parázsban használom, mert így biztosan nem kapja oda az étel alját. Sütőben elég az alufólia.) Ráfektetjük a kolozsvári szalonna szeleteket. Erre ráhalmozzuk a húst, ráhelyezzük az almákat, és a tetejére szórjuk egyenletesen a szőlőszemeket. Az egészet nyakon öntjük a soproni kékfrankossal.
  6. Rázárjuk a diszkosz fedelét, és beletesszük a parázsba vagy a sütőbe. Parázs esetében a sütési idő kb. két óra, tűzhely sütőjében egy óra. Sütési idő eltelte körül érdemes ellenőrizni az ételt. Amennyiben még nincs teljesen készen, vissza kell kb. negyedórára tenni. A diszkosznál nagyon óvatosnak kell lenni, mert nagyon forró. Piszkavassal szoktam kivenni, amit a tetején lévő fülbe akasztok be. Utána vastag sütőkesztyűvel nyitom fel óvatosan.
  7. Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

soproni kékfrankosban párolt pulykacomb diszkoszban, borban párolt gyümölcsös tokány

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

759
pulykacomb 1.5 kg
alma 6 közepes db
szőlő 0.5 kg
fokhagyma 1 közepes fej
vörösbor 2 dl
napraforgó olaj 2 dl
1 kávéskanál
bors 1 kk
kolozsvári szalonna 25 dkg