Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösborban párolt vaddisznócomb

Vörösborban párolt vaddisznócomb
Vörösborban párolt vaddisznócomb
210 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tolnai Kálmán 1983-ban kiadott  "Vadhús és halételek" című könyvében találtam ezt a receptet. Elkészítettem, megosztom Veletek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve sütőben félig puhára sütjük, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Egy magasabb falú edényben átszűrjük a zsírt. A leszűrt  zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, liszttel megszórjuk, többször megkeverjük.
  5. Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.
  6. Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük.
  7. Ha a hús megfőtt kivesszük, és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 362
elküldve: 11
receptkönyvben: 65
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros vaddisznó, zöldségekkel párolt vadhús, vaddisznócomb zöldségekkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2B
2B Sun, 2015-12-06 15:25

Szuper lett! Sütőben főztem a végén.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-08-17 17:40

Ma készítettem el és isteni finom lett. Köszönjük a receptet.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2014-08-17 19:31

Köszönöm szépen a dicséretet, külön köszönöm, hogy azért regisztráltál,
hogy ezt nekem megírjad!
Üdvözlettel: Marcsi

682
vaddisznóhús 1 kg
sertészsír 10 dkg
sárgarépa 15 dkg
fehérrépa 15 dkg
vöröshagyma 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
paradicsom 20 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
vörösbor 2 dl
alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint