Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösborkrém

Vörösborkrém
Vörösborkrém
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojáskrémet ízesíthetjük 2 citrom reszelt héjával és levével is. Most éppenséggel forralt bor szezon van, ezért ha van otthon a kellő mennyiség, elkészíthetjük azzal is, de akkor lehet, hogy valamivel kevesebb cukorra lesz szükségünk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojás sárgákat 80 g cukorral és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt habosra keverjük.
  2. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, a borral elkavarjuk, majd a tojáskrémhez keverjük, hidegre tesszük.
  3. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tejszínhez hozzákavarjuk apránként a maradék cukrot.
  4. A tojásfehérjét és a tejszín felét a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  5. A borkrémet és a maradék tejszínt poharakba rétegezzük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Csokoládéforgáccsal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 609
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros pohárkrém, tejszínes vörösborkrém, borkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

394
lapzselatin 6 db
tojás 3 db
cukor 130 g
vaníliás cukor 1 csomag
vörösbor 300 ml
habtejszín 375 g
csokoládéforgács 40 g