Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros babgulyás gazdagon és tejfölösen

Vörösboros babgulyás gazdagon és tejfölösen
Vörösboros babgulyás gazdagon és tejfölösen
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá csipetkét is, de lusta voltam hozzá. Aki akarja, még ezzel is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytálételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot és a pörcöt beáztatjuk. Másnap feltesszük főni.
  2. Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütjük a szalonnát, rádobjuk a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobjuk a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is. Feleresztjük vízzel, fűszerezzük. Belemorzsoljuk a leveskockákat, nyomunk bele gulyáskrémet, teszünk bele két chilit, a harmadikat belevágjuk.
  3. Felkarikázzuk a kolbászt.
  4. A zöldségragut a babhoz öntjük.
  5. Amikor már minden csaknem puha, beletesszük a kolbászt, beleöntjük a bort.
  6. Tálalunk. Merünk a tányérba levest, teszünk rá két kanál tejfölt, s petrezselyemlevelet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 216
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vörösboros babgulyás gazdagon (füstölt szalonnával és pörccel, sertéshússal és füstölt parasztkolbásszal) tejfölösen, babgulyás, tejfölös babgulyás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Fri, 2015-08-21 00:32

Ez attól babgulyás, hogy a bab és zöldségek mellett szalonna, pörc, lapocka és kolbász is van benne. A kolbászt a listában feljebb vittem, hogy jobban lássad, hátha az ünneplés közben sokat ittál, s ezért nehezebben olvasol már este. Egyébként szerettem volna megnézni, hogy Te miként főzöd, de sajnos egyetlen receptet sem találtam nálad, pedig már 2010.04.10. óta - vagyis közel 5 és fél éve! - tag vagy. Vagy csak azért regisztráltál, hogy másokat kritizálj, cikizzél? Olcsó szórakozás. Ne legyen szebb örömöd.

1028
fejtett bab 20 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
disznózsír 1 ek
füstölt szalonna 5 dkg
füstölt lapocka 15 dkg
csípős kolbász 15 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
újkrumpli 5 dkg
újhagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 db
petrezselyem 5 szál
paprika 1 db
csiperkegomba 3 közepes db
chili 3 db
gulyáskrém 1 ek
babérlevél 1 db
leveskocka 1 db
füstölthús kocka 1 db
vörösbor 1 dl
víz 1 l
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
tejföl 1 dl