Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros csirkezúza-ragu

Vörösboros csirkezúza-ragu
Vörösboros csirkezúza-ragu
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy gyorsan elkészíthető étel, de néha megéri egy kis időt szánni rá, mert nagyon finom. Tálaljuk rizzsel, tésztával vagy puliszkával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzát megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk, ketté vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zúzát és további 3-5 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, fokhagymát.
  3. Felöntjük a borral és levessel. Sóval és a kétféle borssal ízesítjük. Felfőzzük és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105 percig főzzük.
  4. A paprika magházát kivágjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük. A lisztet simára kavarjuk a creme fraichel és kevés vízzel.
  5. A paprikát, paradicsomot, és a lisztes creme fraichet a zúzához adjuk, és további 15 percig főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 505
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros zúzapörkölt, ragu csirkezúzából, különleges zúzapörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blondecat666
Blondecat666 Thu, 2016-02-04 13:09

Crème fraîche??? Na ne. Talán tejföl. (A kettő persze nem azonos, csak nem értem, mit keres itt a crème fraîche. Nagyon elvétve lehet beszerezni itthon. )

339
csirkezúza 600 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 1 ek
vörösbor 150 ml
szárnyas alaplé 300 ml
koktélparadicsom 4 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
crème fraîche 100 g
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint