Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival

Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival
Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt még a hűtőben egy darab főtt, füstölt sertéscsülköm. Gondoltam készítek belőle egy pörköltet. Aki ismer engem, az tudja, hogy vörösbor sem maradhat el belőle.

hozzávalók / 2 adag

Pörkölt

Petrezselymes krumpli

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölt

  1. A krumplit megpucoljuk, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben, olívaolajon a petrezselyemmel átforgatjuk.
  2. A hagymákat apróra vágjuk, a paprikákat szeleteljük, a paradicsomot daraboljuk, a petrezselymet aprítjuk, a szalonnát felvágjuk, a csülköt nagyobb kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon megsütjük a szalonnát, hozzáadjuk előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinszteljük, beletesszük a csülök kockákat, együtt dinszteljük, majd belerakjuk a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezzük. A vége felé, öntünk bele vörösbort, s keverünk bele tejfölt.
  4. Tálaláskor teszünk a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakunk még mellé.

Petrezselymes krumpli

  1. A krumplit megpucoljuk, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben, olívaolajon a petrezselyemmel átforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 424
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt sertéscsülökből, sertéspörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

722
füstölt sertéscsülök 25 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
kápia paprika 1 közepes db
paprika 1 db
chili 3 db
paradicsom 2 db
chiliszósz 1 ek
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 kk
köménymag 1 csipet
olívaolaj 1 ek
vörösbor 1 dl
tejföl 2 ek
csemegeuborka 6 db
burgonya 2 db
petrezselyem 1 szál
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint