Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon

Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon
Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán jutunk bárányhoz, de nagyon örültem, hogy kb. 20 perc alatt elkészült egy fantasztikus, különleges vacsora.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

ajánlat

A legjobb, ha kisebb báránygerinc szeletekből készítjük, mert azt igazán nem kell sokáig sütni, és puha, omlós marad a hús.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy éjszakára vagy pár órára berakjuk a hús szeleteket a páclébe.
  2. Másnap egy (bordázott) tepsiben kb. olalanként 4 percig sütjük.
  3. Majd ha szép pirosas, felöntjük borral, belerakjuk a datolyákat, és zsírjára sütjük, amíg elpárolog a bor.
  4. A tetszés szerinti salátát összetépkedjük, leöntjük a mustáros szósszal.
  5. És tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 869
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Báránysült, részeges bárány, vörösboros bárány mustáros salátával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikata89
orsikata89 Sun, 2015-04-05 19:42

Nagyon-nagyon jó íze van, de valamitől eléggé rágós lett a husi. Mit ronthattam el?

1098
bárányhús 60 dkg
vörösbor 2.5 dl
borókabogyó 6 db
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 1 csipet
datolya 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 kk
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
kínai kel 15 dkg
spenót 10 dkg
rukkola 10 dkg
mustár 1 ek
olívaolaj 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint