Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros gombapaprikás

Vörösboros gombapaprikás
Vörösboros gombapaprikás
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megfogadtam, hogy gyakrabban fogok gombát készíteni. Egész jól állok: a múltkor calzone készült, most pedig ez az inkább őszies klasszikus, pici csavarral: a hagyományos paprikásba soha nem teszek a só-bors-pirospaprika triumvirátuson kívül semmilyen fűszert, de a gomba lelke a kakukkfű és a rozmaring. Remélem, az ízélmény kárpótol mindenkit, akinek esetleg az elnevezés nem nyeri el tetszését.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nokedlivel, savanyúsággal, a belefőzött vörösborral...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A gombát mossuk, 2-3 mm vastagra szeleteljük (ha nem fás a tönkje, azt is felhasználjuk). A szalonnát csíkozzuk.
  2. Olajat vagy zsírt hevítünk, ebben megforgatjuk-pirítjuk a szalonnát, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Jó alaposan, hogy a szaft majd minél sűrűbb legyen.
  3. Beletesszük a gombát, átforgatjuk, lesózzuk, hogy levet eresszen, de csak keveset. Ekkor meghintjük pirospaprikával, és addig forgatjuk, míg mindenhol egyenletesen éri a gombát, és elegendő folyadék van alatta, hogy le ne piruljon.
  4. Pici vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük a gombát.
  5. Ekkor beleteszünk egy gerezdekre vágott paradicsomot, hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet (tényleg csak icipicit), felöntjük a borral, és készre főzzük.
  6. Belekeverjük a tejfölt, még egyszer összeforraljuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 892
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás, tejfölös gombapaprikás, vörösboros gombapörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

231
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
kolozsvári szalonna 2 dkg
csiperkegomba 25 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 késhegynyi
kakukkfű 1 csipet
paradicsom 1 közepes db
tejföl 4 ek
száraz vörösbor 1 dl
napraforgó olaj 4 ek