Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros gombaragu

Vörösboros gombaragu
Vörösboros gombaragu
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Őrzök egy(-két) ősrégi szakácskönyvet, ami naptár is egyben, gyönyörű fotókkal, de ennek az ételnek mégis várnia kellett 25 évet, mire először elkészült. Nem is tudom, miért vártam ennyit, pedig guszta volt a fotója nagyon. A napokban végre megfőztem. "Jöhet máskor is" - volt a család reakciója, ami komoly dicséretnek számít, ugyebár.  Állítólag francia recept, de egy franciát se tudok megkérdezni, hogy igaz-e. Meg nem is lényeges... Gyors, olcsó és mutatós étel, és még finom is! Kell ennél több?

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A rizshez

ajánlat

Ha kihagyjuk belőle a szalonnát, tökéletes vegaétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajra tesszük a kis kockákra vágott szalonnát, s mikor az már félig kisült, hozzáadjuk a felaprózott hagymát és a zúzott fokhagymát, és jól átdinszteljük.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, beleforgatjuk a gombát, sózzuk, és felöntjük a borral. Így főzzük addig, míg a leve kissé megfogyatkozik.
  3. Belekeverjük a tejfölt, és félrehúzzuk a tűzről.
  4. A rizst váltott vízben tisztára mossuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
  5. A borsót is megfőzzük enyhén sós vízben.
  6. A petrezselymet felaprítjuk. Egy serpenyőben felmelegítünk 1 ek olajat, rádobjuk a petrezselyemzöldet, átkeverjük, majd a rizst és a borsót is hozzáadva jól átforgatjuk az egészet. Végül belekeverjük a felkockázott paradicsomokat.
  7. Egy nagyobb tálon körberakjuk a rizst, a közepén hagyott helyre meg a gombaragu kerül. Így tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 613
elküldve: 5
receptkönyvben: 196
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia gombaragu, vörösboros gombapörkölt, gombaragu rizibizivel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jmkismadar
jmkismadar Tue, 2018-01-02 11:21

Köszönet a receptért! Elkészítette, valami csoda! Nehezen áltam meg, hogy ne tegyek bele semmilyen fűszert, de megérte: a vörösbor, gomba, füstölt-íz együtt nagyon markáns, finom - nem hiányzott mellé semmi.
nagyon-nagyon finom, ajánlom mindenkinek.

599
gomba 50 dkg
napraforgó olaj 1 ek
füstölt szalonna 5 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
vörösbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
tejföl 175 g
rizs 30 dkg
paradicsom 2 db
zöldborsó 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint