Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-gombás csirke

Vörösboros-gombás csirke
Vörösboros-gombás csirke
135 perc / előkészület: 30 perc főzés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia klasszikus, a coq au vin alapján készített étel, ez alkalommal nem kakasból, hanem tyúkból.

hozzávalók / 5 adag

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

ajánlat

Jóféle vörösbort ajánlanék hozzá. Köretnek pedig friss kenyeret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét előző nap megtisztítjuk, feldaraboljuk. A melleket és a combokat lebőrözzük, kicsontozzuk. Egy mélyebb tálba tesszük a húsokat, és felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje.
  2. Egy éjszakát hagyjuk pácolódni a hűtőben. 
  3. Másnap a húsokat kivesszük a pácléből (nem öntjük ki, még szükség lesz rá!). Sózzuk-borsozzuk, és kevés lisztbe forgatjuk. 
  4. A szalonnakockákat kisütjük kevés olajon. A pörcöket félretesszük. 
  5. A visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, és a húsok minden oldalát hirtelen átpirítjuk rajta.
  6. A húsokat ezután áttesszük egy nagy lábosba, amiben később az egészet készre főzzük.
  7. A gombákat hideg vízben átöblítjük, sóval-borssal megpirítjuk, majd a kis hagymákat a cukron megkaramellizáljuk. 
  8. A gomba és a hagyma is megy a lábosba a húsok tetejére. Erre kerül a fűszerkeverék.
  9. Az egészet nyakon öntjük a félretett páclével és a maradék borral.
  10. Körülbelül 1,5-2 óra alatt, közepes lángon, fedő alatt összefőzzük. Amikor a hús leválik a csontról, akkor biztosan jó.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

coq au vin, vörösboros pácolt csirke, boros-gombás csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

907
csirke 1 db
száraz vörösbor 7 dl
csiperkegomba 30 dkg
kolozsvári szalonna 12.5 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
vöröshagyma 40 dkg
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 2 teáskanál
finomliszt 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 tk
rozmaring 1 tk
majoranna 1 tk
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
bazsalikom 1 marék
babérlevél 3 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint