Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros gombás marhaszelet vadas- és sütőtökszósszal

Vörösboros gombás marhaszelet vadas- és sütőtökszósszal
Vörösboros gombás marhaszelet vadas- és sütőtökszósszal
80 perc / előkészület: 5 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvet kaptam a vadas marhára. Készítsd el Te is. Bár erősen munkaigényes, de megéri, mert finom.

hozzávalók / 2 adag

Gombás marhaszelet

Vadas szósz

Sütőtök szósz

Krumplipüré

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombás marhaszelet

  1. A húst bekenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított fokhagymával, locsolunk rá olívaolajat és betesszük a hűtőbe egy napra.
  2. Másnap egy serpenyőben a felvágott szalonnát megpirítjuk, a felszeletelt újhagymát megdinszteljük, rátesszük a húsokat és mindkét oldalán megsütjük, majd öntünk rá kevés vizet és pároljuk.
  3. Végül rátesszüka gombaszeleteket, fűszerezzük, locsolunk rá vörösbort és főzőtejszínt.
  4. Készre pároljuk.

Vadas szósz

  1. Hozzálátunk a szószok elkészítéséhez.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, és 3 dl vízben a fűszerekkel megfőzzük, majd hozzáöntünk egy kevés ecetet, s citromlevet.
  3. Serpenyőben kevés cukrot karamellizálunk, beletesszük a zöldségeket, egy kevés liszt hozzáadásával és pár percig főzzük.
  4. Végül a mártást mustárral és tejföllel összeturmixoljuk.

Sütőtök szósz

  1. A tököt kockára vágjuk, olajjal meglocsoljuk, s a sütőben megsütjük.
  2. Majd kevés vízbe tesszük, fűszerezzük, adunk hozzá főzőtejszínt és tökmagolajat, felrottyantjuk.
  3. Botmixerrel pürésítjük.

Krumplipüré

  1. A megpucolt krumplit sós vízben megfőzzük.
  2. Összetörjük, vajjal és aprított fokhagymával kikeverjük.

Tálalás

  1. Tálaláskor teszünk a tányérra krumplipürét, mellé egy szelet húst, gombát, s kanalazunk a tányérra a szószokból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 453
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas marha, marhaszelet vadasan gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

945
marhacomb 25 dkg
olívaolaj 1 ek
füstölt szalonna 5 dkg
csiperkegomba 20 dkg
mustár 2 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
vörösbor 1 dl
főzőtejszín 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 0.25 kis db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 2 szál
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
borókabogyó 1 db
babérlevél 1 db
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 1 csapott ek
cukor 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
citromlé 1 tk
csemegeuborka 1 közepes db
tejföl 1 dl
sütőtök 15 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
leveskocka 1 db
1 késhegynyi
fekete bors 1 késhegynyi
fűszerpaprika 1 késhegynyi
főzőtejszín 1 ek
tökmagolaj 1 teáskanál
burgonya 5 db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 1 ek