Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel

Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel
Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gazdag leves, igazi Hungaricum: Echte ungarische Gulaschsuppe. Persze jobb lenne disznózsírral, de az nincs itthon.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fazékba teszünk kevés olajat, ezen megpirítjuk a szalonnát, majd az apróra vágott hagymát, és aranybarnára dinszteljük.
  2. A végén hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a felszeletelt chili paprikát, megszórjuk a borssal, őrölt köménnyel.
  3. Rátesszük a kockára vágott hús, majd megszórjuk a pirospaprikával, és ráöntjük a vörösbort. Ebben pároljuk tovább a húst.
  4. Majd felöntjük vízzel, beletesszük a felvágott zöldségeket, a gulyáskrémet és az Erős Pistát.
  5. Közben elkészítjük a nokedli tésztáját: a liszthez tojást, sót és kevés vizet keverünk, hogy egy lágy tésztát kapjunk.  Amikor már majdnem megfőtt a hús, beleszaggatjuk a nokedlit, és készre főzzük a levest.
  6. Tálaláskor még díszítjük egy chilivel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vörösboros gulyásleves sok-sok chilivel, zöldséggel és nokedlivel, vörösboros marhagulyás, gulyásleves nokedlivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

622
marhahús 30 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
chili 4 db
gulyáskrém 1 ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 1 kis db
zellerlevél 5 db
hegyes erős paprika 2 db
paradicsom 2 nagy db
paprika 2 db
csiperkegomba 2 nagy db
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 bögre
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
vörösbor 2 dl