Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-gyömbéres szilvaleves

Vörösboros-gyömbéres szilvaleves
Vörösboros-gyömbéres szilvaleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lipta Zoltán mesterszakács receptje

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, fazékba szórjuk. A friss gyömbért vékonyan meghámozzuk.
  2. Az előkészített szilvát felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, majd a cukorral, a citrom vékonyan meghámozott héjával, ízlés szerint a kicsavart levével, a fahéjdarabkával, a nagyobb darabokra vágott friss gyömbérrel ízesítjük.
  3. Ha felforrt, közepes tűzön 2-3 percet főzzük, majd beleöntjük a vörösbort, és kevergetve hozzáöntjük a kevés hideg vízzel simára kevert keményítőt.
  4. Végül további 4-5 perc főzés után lehúzzuk a tűzről, kihűtjük, és hűtőben jól lehűtjük (a fahéj, gyömbér és citromhéj darabokat vegyük ki, hogy ne keseredjen meg a leves).
  5. Közben a fahéjhabhoz a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot és az őrölt fahéjat.
  6. Tálaláskor a hideg szilvalevest tányérokba szedjük, és kiskanállal fahéjas habgaluskákat teszünk a tetejére.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 997
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvaleves fahéjas habgaluskával, vörösboros szilvaleves habgaluskával, fűszeres szilvaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picipocak
picipocak Sun, 2013-11-10 17:13

nagyon jól néz ki, meg fogom csinálni. de mivel a szilva őszi idénygyümölcs, én hűvősebb időkre, melegítőként fogom csinálni. remélem úgy is finom lesz. :)

396
szilva 70 dkg
cukor 12 dkg
citrom 1 db
fahéjrúd 1 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
vörösbor 1 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 1 ek
fahéj 1 kávéskanál