Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros hagymás máj

Vörösboros hagymás máj
Vörösboros hagymás máj
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta állt a mélyhűtőben egy nagy adag máj, és épp volt egy üveg bontott vörösborom is. Kettejük szerelemgyereke lett ez a kis hagymás máj.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk, és beáztatjuk hideg vízbe. Közben felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot.
  2. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a lecsepegtetett májat, és átforgatjuk, hogy minden oldalról "kifehéredjenek" a csíkok. Rátesszük a paradicsomot, fűszerezzük, és öntünk alá egy kevés vizet.
  3. Amikor már késznek gondoljuk a májat, ráöntjük a vörösbort, és 1-2 percig tovább forraljuk, hogy az alkoholos íz eltűnjön, viszont a bor gazdag aromája megmaradjon.
  4. Kölessel, hajdinával, rizzsel ajánlom. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 114
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NorcsaBorscsa

Mióta szakács: 2016.05.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros resztelt máj, hagymás pirított máj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

255
csirkemáj 500 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
vörösbor 2 dl
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint