Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros hamis gulyásleves tarhonyával

Vörösboros hamis gulyásleves tarhonyával
Vörösboros hamis gulyásleves tarhonyával
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, ezúttal nem egy hagyományos gulyáslevest főzök. Azt hiszem, sikerült. Bár lehet, hogy többen azt mondják, ez nem gulyás, hanem egy sűrű, kolbászos zöldségleves. A lényeg, hogy finom lett, s jó csípős, ahogy én szeretem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nem kifejezetten fogyókúrázóknak ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnákat, sonkát kockára vágjuk, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, zellerlevelet aprítjuk, az újhagymát, póréhagymát, paprikát, chilipaprikát karikára, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a debrecenit szeleteljük.
  2. A szalonnákat disznózsíron megdinszteljük, rátesszük a zöldségeket, majd feleresztjük vízzel, fűszerezzük. Amikor már majdnem megfőtt, beletesszük a tarhonyát, a kolbászt, és öntünk bele vörösbort.
  3. Tálaljuk. Merünk egy mélytányérba levest, s teszünk rá egy chili paprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 733
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával, debreceni kolbászos gulyásleves, magyaros kolbászos leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

363
debreceni kolbász 20 dkg
füstölt szalonna 2 dkg
császárszalonna 5 dkg
sonka 1 dkg
vöröshagyma 1.5 közepes db
újhagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
póréhagyma 1 db
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
cseresznyepaprika 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 0.25 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
burgonya 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
zellerlevél 2 db
tarhonya 15 dkg
gulyáskrém 1 ek
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
vörösbor 1 dl
víz 20 dl