Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros kacsacomb

Vörösboros kacsacomb
Vörösboros kacsacomb
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütés utolsó 5-10 percére bekapcsolhatjuk a sütő grilljét is. Tálaljuk friss bagettel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, ferde darabokra vágjuk. A salottát megtisztítjuk, kettévágjuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A combokat mossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a combokat körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a salottát, a sárgarépát és a fokhagymát, rövid ideig dinszteljük.
  3. Megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a borral és a levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet, felfőzzük.
  4. Az egészet átöntjük egy fedeles tűzálló tálba, lefedve betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 60 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és további 30 percig sütjük.
  5. A mártást sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 180
elküldve: 4
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Duck au Vin, vörösboros kacsasült, csőben sült boros kacsacombok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1149
kacsacomb 600 g
sárgarépa 250 g
salottahagyma 75 g
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1.5 púpozott ek
vörösbor 250 ml
szárnyas alaplé 200 ml
babérlevél 1.5 db