Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros kakaspörkölt

Vörösboros kakaspörkölt
Vörösboros kakaspörkölt
100 perc / főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén nagyon sok kakasunk volt, ezért azokat vágtuk, hogy a tyúkok megmaradjanak süteményalapanyag-gyárnak :). Nagyon szeretjük pörköltnek egy kis vörösborral megbolondítva, és természetessen lecsósan.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nokedlit készítettem mellé, mert azzal szeretjük. De főtt krumplival is finom. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakast feldaraboljuk. A zsírját kisütjük, és azon dinszteljük meg a 2 db kockára vágott hagymát.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikát belekeverjük, pici vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Beletesszük a feldarabolt kakast, és kb 1 óráig fözzük (A főzési idő attól függ, hogy mennyire öreg a kakasunk!)  Ha kell, pici vizet öntünk néha alá.
  4. Amikor puha a hús, rávágjuk a paradicsomot, a paprikát, a megmaradt hagymát karikára vágva, felöntjük a borral, és még kb. 10-15 percig főzzük fedő nélkül, hogy a végén csak sűrű szaft maradjon rajta, de víz ne!
  5. Amig fől elkészíthetjük a köretet (nokedli, tészta stb...)

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 28 126
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaspörkölt, vörösborban főtt kakas

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabovilaga
gabovilaga Wed, 2013-04-24 19:15

végül is így is van a pörköltnek egy egyedi íze az biztos...:)jól néz ki az tuti

gabovilaga
gabovilaga Sun, 2013-04-21 09:33

Nem kötözködni akarok de ha a paradicsomot ,paprikát, meg a hagyma egy részét a vége előtt rakod bele 10-15 percel kizárt hogy szétfőljön és megadja a sűrű szaftját a dolognak....ezeket az elején szokás belerakni,bárhol is készüljön az étel.

laraed
Edit / laraed Sun, 2013-04-21 14:08

Nem veszem kötözködésnek :) De van elég sűrű szaft alatta így is. Mi így szeretjük kicsit lecsósan:))Nem szeretem amikor a paprikahaj összepöndörödve van az ételben:)A képen látszik is , hogy a paprika egyben van .

Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-12-23 22:44

Kedves Tarackos ! Én felszoktam önteni , mi így szeretjük:)) Boldog Békés Karácsonyt :)) Üdv Edit

611
kakas 1.5 kg
vöröshagyma 3 db
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl