Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros málnakrémleves

Vörösboros málnakrémleves
Vörösboros málnakrémleves
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc gyümölcsöm a málna. Szerencsére anyósomnál terem bőven. Gondoltam, meglepem a férjemet egy kis finomsággal.

Mivel mi nem fogyasztunk egyáltalán alkoholt, a vörösbort alkoholmentes változatban, a brandyt pedig aromaként használtam a leveshez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sajnos most nem volt itthon a mélyhűtőben fagylalt, de el tudnám képzelni egy gombóc vaníliafagylalttal tálalva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát turmixgéppel pépesítjük, majd átszűrjük.
  2. A málnavelőt visszatesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tejszínt, sűrített tejet, vörösbort, brandyt, porcukrot, fűszereket és a narancshéjat. Majd az egészet habosra keverjük.
  3. Jól lehűtve tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, málnaszemekkel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 282
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brandy-s málnaleves, málnás krémleves, főzés nélküli gyümölcskrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Thu, 2013-07-04 13:37

Alkoholmentes bor..............Na ne már!!!!!!!!Bocs!Üdv Csató

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2015-02-09 18:17

Ha picit forralod, akkor is elveszti az alkoholtartalmát. Terhesség, szoptatás és (esetemben) bizonyos gyógyszerek szedése mellett az embernek le kell mondania az alkoholról. De amúgy én is néztem egyet. :)

342
málna 40 dkg
tojássárgája 2 db
habtejszín 2 dl
sűrített tej 5 dkg
vörösbor 2 dl
brandy 2 ek
porcukor 3 ek
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 1 csipet
narancshéj 0.5 kk