Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros marhahátszín

Vörösboros marhahátszín
Vörösboros marhahátszín
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Békebeli recept, frenetikus ízhatás!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ünnepi eledel!
Általában a következőkkel tálalom:
valami savanykás párolt gyümölcs (itt: vajon párolt rebarbara)
pirított gomba (ma kimaradt, Vilmos nem szereti)
kevert csipkeszósz
krumplikrokett
száraz vörösbor (Villányi portugieser)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hentest megkérjük, hogy fejtse le a csontról a hátszínt, a húst szeletelje, a csontot üsse ketté.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk.
  3. A szeletelt bacont centis csíkokra vágjuk.
  4. A répákat tisztítva karikázzuk, a hagymát kockázzuk, fokhagymát apróra vágjuk.
  5. A forró olajon lábasban megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, az olajból kiemelve tányérra tesszük.
  6. Az olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymákat, végül a répákat.
  7. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és ugyanannyi vízzel.
  8. Adjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, felforraljuk, hozzáadjuk a csontos részt.
  9. Visszatesszük a hússzeleteket és takarékra véve, fedő alatt puhára pároljuk.
  10. Egy kisebb lábaskában karamellizáljuk a cukrot, adunk hozzá egy deci vizet, feloldjuk benne a cukrot (sűrű szirup legyen!).
  11. Vad keverés közben rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, még egy kevés vizet adva összeforraljuk és a húsra öntjük.
  12. Összeforraljuk.
  13. Tálalunk.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 34 348
elküldve: 14
receptkönyvben: 241
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bbercike
bbercike Tue, 2011-02-01 19:27

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Megvallom őszintén, hogy én marha rostélyosból csináltam és nem tettem bele annyi fehér répát, babért ill. kakukkfüvet, ellenben borból többet adagoltam :)) és isteni lett!!!!

864
marha hátszín 80 dkg
sárgarépa 25 dkg
fehérrépa 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
bacon 10 dkg
babérlevél 4 db
vörösbor 2 dl
kakukkfű 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
finomliszt 1 csapott ek