Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik örök kedvenc, az igazi, az utánozhatatlan, a vörösboros marhapörkölt!
Az elkészítése odafigyelést és türelmet igényel, de megéri, mert ha jól sikerül, azt évekig emlegetni fogják! :)

hozzávalók / 6 adag

A pörkölthöz

A tarhonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

A pörkölthöz

  1. Egy nagy lábasban felhevítjük a zsírt, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, hogy levet engedjen, és üvegesre pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, a tűzről levéve megszórjuk a fűszerpaprikával, és jól elkeverjük.
  2. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és addig főzzük gyakori kavargatás mellett, amíg levet enged és kifehéredik.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel és az apróra vágott fokhagymával. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd hozzáadjuk a pörkölthöz. Elkeverjük, és lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul. Ne hagyjuk magára a pörköltöt, gyakran érdemes ránézni, keverni rajta egyet, és szükség esetén egy kevés vizet hozzáadni.
  4. Ha úgy érezzük, hogy a hús hamarosan eléri a kellő puhaságot, felöntjük vörösborral, és elkészítjük a köretet.
  5. Az elkészült tarhonyával, csemege- vagy kovászos uborkával tálaljuk.

A tarhonyához

  1. Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a tarhonyát, fűszerezzük, és egy-két percig együtt pirítjuk.
  3. Felöntjük a húsalaplével, keverünk rajta egyet, majd 15-20 percig lefedve főzzük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 9 258
elküldve: 3
receptkönyvben: 84
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pörkölt marhából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

518
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 2 nagy db
marhalábszár 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
paprika 2 db
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
száraz vörösbor 1.5 dl
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 db
tarhonya 250 g
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
marha alaplé 5 dl