Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából

Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából
Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízletes húsétel, akár ünnepi alkalomra is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én puliszkával és házi vérszilva lekvárral tálaltam.
Forrás: egy régi újság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott húst sózzuk, borsozzuk, leöntjük a vörösborral, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítjük, majd egy napig pácoljuk.
  2. Másnap a levet leöntjük róla, de egy edényben felfogjuk.
  3. Egy magasabb falú serpenyőben, olajon kevergetve megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a húst, megszórjuk liszttel, és kevergetve kicsit tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük: pirospaprika, só, bors, kakukkfű, majoranna, kömény, cayenne bors, és felöntjük a páclével, simára keverjük.
  5. Letakarva párolni kezdjük, közben a húslevessel szükség szerint pótoljuk az elpárolgott levet, apránként hozzáadva.
  6. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és készre főzzük, szükség szerint utánaízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 945
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marharagu, gombás marharagu, vörösboros marharagu gombával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nosugar
nosugar Fri, 2014-10-03 10:19

Nagyon guszta! De engem az is érdekelne, hogy mivel tálaltad...

364
marhalábszár 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 2.5 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
finomliszt 1 csapott ek
sűrített paradicsom 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
cayenne bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
gomba 30 dkg
alaplé 5 dl