Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros marharagu parmezángombóccal

Vörösboros marharagu parmezángombóccal
Vörösboros marharagu parmezángombóccal
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lassan készült ételek nagy rajongója vagyok, ugyanis sokkal zamatosabb és omlósabb lesz az így elkészült étel, a marhahúsnak különösen jót tesz! Számomra ez a tökéletes hétvégi program.

hozzávalók / 6 adag

A marharaguhoz

A gombócokhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A marharaguhoz

  1. A marhahúst megtisztítjuk az inaktól és a hártyától, majd apró kockára felvágjuk.
  2. Egy edényben kevés olívaolajat hevítünk, majd több adagban, nagy lángon megpirítjuk a húsokat, majd félretesszük.
  3. Ugyanebben az edényben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra szeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a fél karikára vágott sárgarépát, és együtt pirítjuk tovább.
  4. Belereszeljük a fokhagymát, és néhány másodpercig pirítjuk.
  5. Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a szójaszószt, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, majd összeforraljuk.
  6. Az előzőleg megsütött marhahúsra három evőkanál lisztet szórunk, majd jól összekeverjük. Beletesszük a paradicsomos keverékhez a levével együtt, hozzáadunk keveset az alapléből, beletesszük a babérlevelet, majd lassú tűzön főzni kezdjük.
  7. Innentől kezdve már csak időnként kavargatnunk kell, és ha kezd elfőni róla a leve, akkor ezt az alaplével pótoljuk. Nagyjából 1,5-2 órán át főzzük, amíg a hús omlós nem lesz és a szaft be nem sűrűsödik.
  8. Amikor elkészült, elzárjuk alatta a lángot, majd beleszórjuk a kakukkfüvet és elkeverjük benne.

A gombócokhoz

  1. A gombócokhoz minden hozzávalót egy tálban jól elkeverünk.
  2. Bevizezett kézzel gombócokat formázunk belőlük, majd forrásban lévő vízben megfőzzük.
  3. Ha elkészültek, akkor kevés vajon átpirítjuk.

A tálaláshoz

  1. A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon megpirítjuk.
  2. A marharagut a vajon pirított gombával, a parmezángombóccal és kevés friss kakukkfűvel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 565
elküldve: 4
receptkönyvben: 188
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

marhapörkölt parmezángombóccal, marha ragu vajon pirított gombával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2014-04-26 17:21

Kedves Ízhuszár! Ma ezt főztem, nagyon finom lett, ízgazdag és omlós volt a hús. A gombócot nem próbáltam, mert nem kaptam parmezánt, más sajttal meg nem érdemes. Majd legközelebb. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

kkovari52
kkovari52 Tue, 2014-02-25 20:17

Hát ez nagyon jól hangzik, feltétlen kipróbálom, köszi a receptet.
Üdv, kkovari

nagyedo
nagyedo Sat, 2014-02-15 16:30

Kedves ìzhuszár!

Micsoda mennyei étel!!! Még tegnap nekiálltam. A gombócokra ma jutott csak idöm. Szegények szétestek. Valószínüleg a német hozzávalók milyenségében rejlik a probléma. Megoldottam viszont egy jó kis vajas odapirítással. Legközelebb több lisztet tegyek bele? Milyennek kellene lenni egyébként a gombóc állagának? Két kisgyermek édesanyjaként nem nagyon jut idöigényes étel fözésére, de ez a finomság megérte a pénzét!
Üdvözlettel, nagyedo

943
olívaolaj 1 dl
marhalábszár 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
konzerv paradicsom 200 g
sűrített paradicsom 20 g
cukor 2 teáskanál
száraz vörösbor 2.5 dl
szójaszósz 1 ek
marha alaplé 5 dl
babérlevél 2 db
kakukkfű 1 csokor
vaj 5 dkg
csiperkegomba 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 125 g
finomliszt 250 g
sütőpor 1 tk
parmezán sajt 125 g
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
tej 100 ml
tojás 1 db
vaj 5 dkg