Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros marharagu zöldséges kuszkusszal

Vörösboros marharagu zöldséges kuszkusszal
Vörösboros marharagu zöldséges kuszkusszal
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüleim érkeztek haza külföldi nyaralásból, valami tartalmas étellel szerettem volna őket meglepni. Ez a francia ihletésű ragu jutott elsőnek eszembe.

hozzávalók / 4 adag

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

ajánlat

Aki valami tartalmas ételre, erőteljes ízélményre vágyik, de nem a pörkölt émelyítő telítésére.

Szólj hozzá!

elkészítés

Vörösboros marharagu

  1. A szalonnát felkockázzuk, és egy nagyobb lábosban (legjobb egy vastagfalú vaslábos, amit később akár sütőbe is tehetünk) kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsíron nagy lángon megkérgesítjük a nagy, rusztikus darabokra vágott, megtisztított marhahúst. Egyszerre kisebb adagot tegyünk a lábosba csak. Ami elkészült, szedjük ki egy tányérra, miközben sül a következő adag.
  3. A lábos alján maradt zsiradékra szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral, ami feloldja az edény aljára tapadt ízletes pörcöket.
  4. Jöhetnek bele a fűszerek: a paradicsomkonzerv, a püré, a babérlevél, kakukkfű, cukor, só, fahéj. Beledobjuk a felkarikázott sárgarépát és szárzellert is. Ha úgy ítéljük meg, egy fél pohár vizet is adhatunk hozzá.
  5. A mártásba visszatesszük a marhahúst, és alacsony lángon (éppen, hogy csak gyöngyözve forrjon) kb. 3 órán át főzzük. Alkalmas edény esetén sütőbe is tehetjük ugyanilyen körülmények között.

Zöldséges kuszkusz

  1. Vágjuk rendkívül apróra mindkét zöldséget.
  2. Futtassuk meg kevés olívaolajon. Sózzuk.
  3. Hozzákeverjük a kész kuszkuszt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 174
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Francia vörösboros marharagu, marhahúsos ragu kuszkusszal, francia marharagu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pizsamás
Pizsamás Mon, 2016-03-28 18:34

Nekem nagyon ízlik :) Szuper a recept (fahéjat kihagytam belőle), igaz nem volt itthon kuszkusz, de bulgurral is remek lett :) Csak ajánlani tudom.

962
marhacomb 120 dkg
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
babérlevél 5 db
kakukkfű 2 teáskanál
fahéj 1 kk
cukor 1 teáskanál
vöröshagyma 2 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
vörösbor 5 dl
konzerv paradicsom 240 g
sűrített paradicsom 70 g
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
kuszkusz 1 bögre
cukkini 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
1 csipet