Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros mazsolás görögdinnyeleves

Vörösboros mazsolás görögdinnyeleves
Vörösboros mazsolás görögdinnyeleves
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Forró nyári napokra.

hozzávalók / 2 adag

leves

pirítós

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát rumba áztatjuk, a citromhéját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  2. A behűtött dinnye mag nélküli részéből kis golyócskákat vájunk, félretesszük. A dinnyét felvagdossuk, a magokat eltávolítjuk, betesszük egy keverőedénybe, s a többi hozzávaló hozzáadásával (a mazsola kivételével) botmixerrel összekeverjük. Betesszük a hűtőbe néhány órára.
  3. Tálaláskor a mogyorót megpirítjuk, a toastot a füstölt sajttal néhány percig grillezzük.
  4. A levest egy tálba öntjük, belerakjuk a félretett dinnyegolyócskákat, szórunk rá mazsolát, mogyorót, s díszítjük mentacsúccsal. Grillezett sajtos toasttal fogyasztjuk, melyre szórunk a pirított mogyoróból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 260
elküldve: 3
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

382
görögdinnye 0.5 kg
cukor 2 teáskanál
méz 2 teáskanál
citrom 0.5 db
édes vörösbor 1 dl
menta 1 szál
vaníliás cukor 1 teáskanál
mazsola 3 dkg
rum 3 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
gyömbér 0 ízlés szerint
toast kenyér 2 szelet
füstölt sajt 3 dkg
földimogyoró 3 dkg