Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros meggykrémleves

Vörösboros meggykrémleves
Vörösboros meggykrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs story, egyszerűen finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha marad a levesből, pár evőkanál búzadarát hozzáadva, közepesen meleg sütőben puddingot is készíthetünk belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet fazékba tesszük, ráöntjük a vörösbort és hozzáadunk 3-4dl vizet.
  2. Hozzátesszük a citrom levét és lereszelt héját, a fűszereket, a kívánt cukormennyiséget és alacsony lángon 10 perc alatt felforraljuk.
  3. A meggyek felét és a kardamomt kivesszük, és a megmaradt levest összeturmixoljuk. Az egész meggyeket visszatesszük és ismét felforraljuk a levest.
  4. Közben a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és fokozatosan, a levest kevergetve hozzáaadjuk, hogy krémes állaga legyen.
  5. Végül hagyjuk kihűlni, tegyük be hűtőbe legalább egy órára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 517
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

vörösboros meggyleves, meggyleves vörösborral, meggykrémleves vörösborral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

263
meggy 40 dkg
száraz vörösbor 1.5 dl
cukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
1 csipet
szegfűszeg 1 kávéskanál
fahéj 1 kk
kardamom 5 teáskanál
habtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db