Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros meggyleves

Vörösboros meggyleves
Vörösboros meggyleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit is mondhatnék? Itt a meggy-szezon, nem? :) Nálunk a meggyleves csak így készül. Persze ha nincs szezonja, akkor a fagyasztóból kapok elő egy kis meggyet. Ezt a verziót nem én találtam ki, de már első alkalommal le vett minket a lábunkról. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk. Kb. 1 l vizet felforralunk a cukorral. Ha felforrt, akkor beledobjuk a meggyet.
  2. Ha újra felforrt, akkor behabarjuk a liszttel elkevert tejszínnel (ha egy kevés levessel előre elkeverjük, akkor a hőkiegyenlítés megakadályozza a csomósodást).
  3. Egy kis edényben a bort kiforraljuk a fűszerekkel és a citrommal, majd ezt leszűrve szintén a leveshez adjuk.
  4. A levest lehűtve tálaljuk. Adhatunk hozzá tejszínhabot.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 461
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes meggyleves, vörösboros gyümölcsleves, meggyes leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike Sat, 2012-07-07 13:30

Nagyon vonzó ötlet! Nálunk pici rummal készül, és legutoljára belereszelek egy ujjpercnyi gyömbért (10 forintért szoktam venni a zöldségesben) -"nagyon földobja". Legközelebb a rumot a jegesteámba löttyintem, a bort meg a meggyhez :)

354
meggy 30 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 4 db
citrom 1 db
vörösbor 2 dl
víz 1 l