Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros meggyzselé

Vörösboros meggyzselé
Vörösboros meggyzselé
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kevés maradék meggyem. A nagy forróságban nem tudtam belőle süteményt sütni (kinek van kedve bekapcsolni a sütőt 39 fokban?), maradt a befőzés. Valami nagyon rubintszínűre, édesre és nem hagyományosra vágytam. A recept több helyről is összecsipegetve!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Főzés közben kóstoljuk meg, hogy megfelelően édes, de fanyar is legyen egyszerre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Összekeverjük a citromsavval, és aláöntünk egy kevés vizet.
  2. A meggyet jól felmelegítjük, és kézi mixerrel nagyon alaposan összetörjük. (A forró gyümölcs könnyebben és jobban összetörhető.)
  3. Sűrű szitán átpasszírozzuk, hogy csak a leve maradjon. (Kb. 7-7,5 dl meggylevet kapunk.)
  4. A meggylében elkeverjük a bort, a cukrot és a zselésítőt.
  5. Nagy lángon felforraljuk és kevergetve 2-3 percig zubogtatjuk.
  6. Üvegekbe töltjük, pár percre fejre állítjuk, majd vissza a talpára, és száraz dunsztban kihűtjük.
  7. A fenti mennyiségből kb. 1,5 l zselé lesz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 765
elküldve: 4
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyzselé, boros meggyzselé, meggyzselé vörösborosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2012-07-14 23:48

Remélem, hogy finom! Ugyanis még nem kóstoltam, csak azt a maradékot nyalogattam ki, ami a fazék aljában maradt. De az tényleg jó volt.
Koszider

493
meggy 1.3 kg
száraz vörösbor 3.5 dl
cukor 50 dkg
citromsav 1 teáskanál
víz 1 dl
dzsemfix 2 csomag