Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros nyúl cserépedényben

Vörösboros nyúl cserépedényben
Vörösboros nyúl cserépedényben
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt kezdődött ismeretségem a nyúllal. Egyik barátom hazaállított a feleségéhez egy nyuszival, aki akkor rögtön rosszul is lett a látványtól. Átvállaltam a nyulat, de igaziból nem is tudtam mit kezdeni vele. Sok-sok szakácskönyv és újság átolvasása után F.Nagy Angéla könyvében megtaláltam, ami nekem tetszett. Kicsit átvariáltam, és az évek alatt még raktam hozzá, amíg eleinte egy kacsasütőben csináltam, most már egy mázas cserépedényben készítem. Sokkal ízesebb, és nem kell sokat foglalkozni vele, majdnem magától készen van. A legfinomabb akkor volt, amikor egy igazi vadnyuszit kaptam "ajándékba". Természetesen akkor a főzési idő egy kicsit kitolódott. Csináltam zsemlegombóccal, szalvétagombóccal, tésztával egyaránt. A mostani recept azért újdonságos, mert a Nosalty-n Vicikó Eredeti bajor zsemlegombóc receptjét készítettem el hozzá. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mázas cserépedényben készítem, természetesen, ha római tálban készül, a tálat előtte be kell áztatni, és hideg sütőben kell kezdeni a főzést. Ha nincs légkeveréses sütő, akkor alul-felül sütési móddal kell csinálni, és 20 fokkal emelni kell a hőfokot is. Szerintem egy jó pohár száraz vörösbor nagyon finom hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész nyulat szétbontjuk, szalonnával megtűzdeljük, elősütjük az olajban.
  2. A karikára vágott zöldségeket mellédobjuk, pár percig pirítjuk, hozzáadjuk a bort és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
  3. Sütőben 130 fokon kb 90 percig főzzük, utána a sütőt 160 fokra állítjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük.
  4. A puha húst kivesszük, a zöldségeket pürésítjük, tejföllel beforraljuk, és liszttel sűrítjük. Ha szükséges, utána sóval, borssal, mustárral ízesítjük.
  5. Zsemlegombóccal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 251
elküldve: 5
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
főzőverseny: Soproni Kékfrankos főzőverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

római tálban sült nyúlpecsenye, zöldséges-vörösboros nyúl, cserépedényben sült vörösboros nyúl

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1257
nyúlhús 1.5 kg
sárgarépa 17 dkg
fehérrépa 17 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
tejföl 700 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
mustár 1 teáskanál
kockacukor 6 db
finomliszt 1 csapott ek
napraforgó olaj 0.5 dl
száraz vörösbor 4 dl