Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros őzsült

Vörösboros őzsült
Vörösboros őzsült
195 perc / előkészület: 15 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

3 éve nálunk ünneplünk a családdal szenteste, és szeretjük mindig valami különleges menüvel meglepni őket. Így idén a halászlé és fácánleves ideális főfogása a zsenge őz(gida)sült lett. Erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurttorta kíséretében.

hozzávalók / 12 adag

Pácolás

Sütés

ajánlat

A felfogott sülthús-lét érdemes egy kis lábasban beforralni pecsenyelének, és mellé tálalni.

Burgonyafánk körettel kiváló, amihez mi saját, házi készítésű feketeeper-lekvárt kínáltunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. Az összetevőket beletesszük egy tálba, összekeverjük, és 2 napig pácoljuk.
  2. A húst időnként forgatni kell, ha nem lepi el teljesen a boros pác.

Sütés

  1. A húst lecsöpögtetjük a páclétől.
  2. A páclé egy részét a fűszerekkel együtt félretesszük, és a húst egy forró serpenyőben kevés olajon előpirítjuk, minden oldalán.
  3. Egy tepsibe beleöntjük a korábban félretett páclét, a húst megsózzuk, beletesszük. Szalonnával teljesen beborítjuk, és alufóliával lefedve 180 °C-on 2-2,5 órát sütjük.
  4. Majd a fóliát levéve, levének nagy részét leöntve, időnként locsolgatva kb. még fél órát sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 7 347
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nettino

Mióta szakács: 2017.06.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tepsiben sült őz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569
őzhús 4 kg
vörösbor 7 dl
fokhagyma 1 fej
vöröshagyma 2 közepes fej
babérlevél 5 db
borókabogyó 10 db
gyömbér 20 g
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 4 ek