Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek. Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a paprikát, chilit, paradicsomot daraboljuk, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinszteljük, rátesszük a csirkét, majd öntünk rá kevés vizet, fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Időnként meglocsoljuk, öntünk hozzá vörösbort.
  3. Levesszük a fedőt, s készre sütjük.
  4. Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinszteljük, szórunk rá lisztet, majd fűszerezzük, öntünk rá kevés vizet, s megfőzzük. Öntünk hozzá kevés tejet.
  5. Tálaláskor a tányérra teszünk kör alakban a főzelékből, középre helyezünk egy csirkecombot, rá egy chili paprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 403
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

finomfőzelék csirkével, vörösboros csirke finomfőzelékkel, csirkecomb finomfőzelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

418
csirke felsőcomb 4 db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 nagy db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
vörösbor 1 dl
zöldborsó 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
vaj 3 dkg
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 1 dl