Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával

Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával
Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük. A hagymákat daraboljuk, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, s sós vízben megfőzzük.
  3. Egy serpenyőben zsíron a hagymákat megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezzük, öntünk hozzá vizet, fedő alatt pároljuk. Amikor kész, megsózzuk.
  4. Közben elkészítjük a salátát. Az uborkát legyaluljuk, fűszerezzük, meglocsoljuk ecettel, olajjal.
  5. Tálalunk, a tányérra teszünk a krumpliból, rápakoljuk a májat. A májra szórunk paprikát. Uborkasalátával és vörösborral fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirított máj, sült borjúmáj tört burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

384
borjúmáj 50 dkg
vöröshagyma 2 db
újhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 3 db
paradicsom 3 db
újkrumpli 30 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 kk
kakukkfű 1 kk
kacsazsír 2 ek
vörösbor 1 dl
kígyóuborka 1 db
fokhagyma 2 gerezd
fehérborecet 1 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
fűszerpaprika 2 csipet