Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros resztelt sertésmáj kakastaréjjal

Vörösboros resztelt sertésmáj kakastaréjjal
Vörösboros resztelt sertésmáj kakastaréjjal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a belsőségeket, a májat különösen. Ez a változat a kedvencem. Szerintem a magyaros konyha egyik gyöngyszeme.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágjuk, a szalonnát bevagdossuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a szalonnát, félretesszük, melegen tartjuk.
  4. A serpenyőben megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, fűszerezzük (a só kivételével), néhány percig sütjük, majd ráöntjük a vörösbort. 1-2 perces párolás után elzárjuk a tűzhelyt.
  5. Tálalunk, a tányérra teszünk a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezünk egy kakastaréjt, sózzuk, s szórunk még rá pirospaprikát. A tányér szélére pakolunk csalamádét és 2 darab kovászos uborkát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 383
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros reszelt máj sós krumplival, vörösboros reszelt máj sült szalonnával, reszelt máj krumplival és csalamádéval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2015-11-06 17:20

A májat vagy szereti az ember vagy nem. Mi szerencsére szeretjük! Tegnap ez volt az ebéd és vacsora. Nem is kellett jobb!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Fri, 2015-11-06 20:28

Örülök neki, hogy nem csak én szeretem a májat, s hogy finom volt a tegnapi ebéd és vacsora.

700
sertésmáj 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
burgonya 3 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
chili 2 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 kk
vegyes savanyúság 10 dkg
kovászos uborka 4 db