Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros rizottó

Vörösboros rizottó
Vörösboros rizottó
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap nem tudtam mit főzzek, de valami gyorsat és finomat szerettem volna, így megnéztem, mi van itthon, és elkészült ez az étel. Olyan jól sikerült, hogy azóta már többször is kérte a család.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra, a gombát és a paprikát közepes szeletkékre vágjuk.
  2. A vaj kb. felét felhevítjük, és beletesszük az apróra vágott hagymát, és megsózzuk (így sosem fog megégni a hagyma). Majd belerakjuk a gombát, a mexikói zöldségkeveréket és végül a paprikát, jól átforgatjuk az egészet.
  3. Ezután hozzáadjuk a rizst, és ezzel is jól átforgatjuk a zöldségeket.
  4. Majd ráöntjük a vörösbort, és így hagyjuk pár percig, hogy elpárologjon az alkohol.
  5. Felöntjük vízzel (én a forralóban felmelegítem, így sokkal gyorsabb), de nem túl sokkal, és folyamatosan kevergetjük, amíg megpuhul a rizs. Ha kell, még utánaöntünk vizet, de csak lassanként, annyit, amennyit beszív a rizs. Megborsozzuk, megszórjuk majoránnával, ha kell, még utána sózzuk.
  6. Ha megpuhult a rizs, hozzáadjuk a maradék vajat, jól elkeverjük, és petrezselymet adunk hozzá. Levesszük a tűzről, és hagyjuk pár percig állni.
  7. Parmezánnal a legfinomabb!!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Esteraki

Mióta szakács: 2014.02.11.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizottó, boros rizottó, gombás-zöldséges rizottó vörösborosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

555
rizottó rizs 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
mexikói keverék 200 g
gomba 250 g
vaj 150 g
paprika 2 közepes db
vörösbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 2 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 4 dl