Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lecsó - a megunhatatlan. Én a nagyon csípőset szeretem. De mindenki tetszés szerint ízesítse.

hozzávalók / 4 adag

lecsó

rizs

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát szeleteljük, a paradicsomot negyedeljük, a hagymákat aprítjuk, a szalonnát kockára vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben zsíron (vagy aki nem szereti, használhat olajat is) a szalonnákat megpirítjuk, majd rátesszük a hagymákat. Együtt dinszteljük. Rövid idő után hozzáadjuk a paprikát, végül a paradicsomot. Fűszerezzük.
  3. Közben a kolbászról lehúzzuk a héját, daraboljuk. Megfőzzük a rizst.
  4. Amikor már fogkemény a paprika, hozzáadjuk a kolbászt, majd belekeverjük a rizst. Locsolunk bele chiliszószt (elhagyható).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó, lecsó rizzsel, rizses lecsó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

620
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
lecsópaprika 75 dkg
hegyes erős paprika 2 db
chili 3 db
paradicsom 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
disznózsír 2 ek
csípős kolbász 15 dkg
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 2 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
vörösbor 1 dl
gyors rizs 12.5 dkg
víz 3 dl
0 ízlés szerint