Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-rumos mákos sütemény

Vörösboros-rumos mákos sütemény
Vörösboros-rumos mákos sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi sajnos elég kevés mákot fogyasztunk, pedig magas vastartalma miatt nagyon egészséges. Egyszerű és isteni sütemény. Vigyázat, nehéz abbahagyni! :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot elkeverjük a vajjal és a tojások sárgájával.
  2. Beleöntjük a vörösbort és a rumot, elkeverjük. Ezután beledolgozzuk a darált mákot is.
  3. A négy tojásfehérje felvert habját óvatosan beledolgozzuk.
  4. Alufóliával kibélelünk egy őzgerinc formát (szépen az oldalára simogatjuk), majd (akár félbevágott szilvákat is tehetünk a tetejére) alacsony hőmérsékleten tűpróbáig jól átsütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 288
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyömbércsepp

Mióta szakács: 2019.07.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos őzgerinc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

608
cukor 20 dkg
vaj 12 dkg
tojás 4 db
vörösbor 50 ml
rum 2 ek
mák 20 dkg