Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros sertéspörkölt bográcsban

Vörösboros sertéspörkölt bográcsban
Vörösboros sertéspörkölt bográcsban
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettünk volna bográcsot, és amikor meglett, ez az étel elsőre így készült el, nem egy különlegesség, de a családom szerint ez a legfinomabb kaja a világon :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez az étel családom nagy kedvence, pirított tarhonyával és csemege vagy kovi ubival.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikával és a paradicsommal együtt. A húst is tetszés szerinti kockákra vágjuk. A bográcsba kevéske (mi 'éppenhogy csak legyen' szeretjük) olajat öntünk, majd rászórjuk a kockákra vágott hagymát.
  2. Szép üvegesre dinszteljük, majd rádobjuk a paradicsomot és a paprikát, mintha lecsót készítenénk. Amikor a paradicsom és a paprika is pirult kicsit, rátesszük a húst, amit fehéredésig sütünk.
  3. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, amivel átforgatjuk, de hogy nehogy leégjen, kis pirítás után felöntjük vízzel, hogy a husit éppen ellepje. Megszórjuk a borssal és a sóval. Majd hagyjuk levében főni. (Ha esetleg menetközben lefő a lé, utána öntünk, és kóstolás útján tovább ízesítjük.) Tehetünk bele még egy csipet őrölt köményt is. Addig főzzük ameddig a hagyma, paprika jó alaposan szétfő, jó sűrű szaftá alakulva, a hús pedig finoman megpuhul. Amikor már jónak találjuk, akkor beleöntjük a vörösbort, kicsit rottyantunk rajta és máris kész.
  4. Főzhetjük gombával is, ha így szeretnénk, akkor az elején a dinsztelt hagymához adjuk a paprikával és a paradicsommal együtt. És szinte mindig frissen őrölt fűszereket használunk, ami szintén finomít az ételeken.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 357
elküldve: 17
receptkönyvben: 107
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt bográcsban, bográcsos vörösboros sertéspörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

631
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 4 nagy fej
paradicsom 4 közepes db
paprika 3 db
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
száraz vörösbor 1.5 dl