Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros sertéspörkölt gombával és lecsóval

Vörösboros sertéspörkölt gombával és lecsóval
Vörösboros sertéspörkölt gombával és lecsóval
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam, mit is főzzek, aztán vettem 1 kg húst, gombát... Volt még otthon házi lecsóm, meg 2 dl bor... És végül mindent egyben jól megfőztem :D, de nagyon fincsi lett!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én most tésztával készítettem el, de lehet nokedlivel, tarhonyával is. És az elmaradhatatlan savanyúság!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mélyebb lábasban a hagymát megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával (én ilyenkor félre szoktam húzni, ne égjen le a paprika), rádobjuk az apró kockára vágott húst, és addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik.
  2. Fűszerezzük ízlés szerint, ételízesítő, só, fokhagymapor, őrölt bors, felöntjük kb. 3 dl vízzel és a borral, majd addig pároljuk, míg a hús majdnem megpuhul. (Természetes, ha a víz elfő és nem puha a hús még, akkor pótoljuk a vizet.)
  3. Ha már majdnem megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát és lecsót, majd készre főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 401
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros-gombás sertéspörkölt, sertéspörkölt gombával és vörösborral, vörösboros pörkölt gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1037
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
csiperkegomba 30 dkg
lecsó 30 dkg
vörösbor 2 dl
fokhagymapor 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tészta 50 dkg
víz 3 dl