Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros sertésragu rösztivel

Vörösboros sertésragu rösztivel
Vörösboros sertésragu rösztivel
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezgetni az ételekkel. Ez most épp jól sült el! :) Aki nem szereti a vörösbornak az ízét, az nyugodtan használhat helyette húsleves alapot (leveskockából) vagy akár vizet.

A rösztit pedig alapból szeretjük, főleg jó fokhagymásan. :)

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

hozzávalók / 2 adag

A sertésraguhoz

A rösztihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a húst, apróra vágott vörös- és lilahagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, a fűszerekkel, az erős paprikakrémmel, mustárral és az olajjal összekeverjük a húst, majd egy napig hűtőben hagyjuk pácolódni.
  2. Másnap először a rösztit készítjük elő. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe.
  3. Majd a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig sütjük.
  4. Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nagyon elfő a leve és a hús még nem puha, akkor húslevessel vagy sima vízzel lehet pótolni a folyadékot.
  5. Közben a rösztinek egy serpenyőbe kb. 1 dl olajat hevítünk, majd mikor forró, kanál segítségével kis kupacokat szedünk bele, majd szétlapítgatjuk.
  6. Aranybarnára sütjük, és az elkészült raguval, ízlés szerint savanyú káposztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 837
elküldve: 5
receptkönyvben: 196
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

GPéter

Mióta szakács: 2011.12.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésragu rösztivel, vörösboros sertésragu, sertésragu fokhagymás krumplilángossal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vykka
Vykka Sun, 2012-03-18 14:17

Finom lett bár egy kicsit több bor mehet bele :)

gépéter
GPéter / gépéter Sun, 2012-03-18 14:21

Köszönöm! :) Ez a vörösboros dolog is természetesen ízlés kérdése :) Van aki többel és van aki kevesebbel szereti.

1660
sertéslapocka 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 5 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
gyömbér 1 kk
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
mustár 1 tk
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
napraforgó olaj 3 ek
vörösbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
1 tk
ételízesítő 1 teáskanál
szerecsendió 1 kk
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 dl