Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással

Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással
Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon gombapaprikással
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertéscsülök már számtalan bejegyzésemben szerepelt. Ez most egy újdonság. Remélem, ez is ízleni fog, ha kipróbáljátok.

hozzávalók / 3 adag

Csülök:

Gombapaprikás:

Szólj hozzá!

elkészítés

Csülök:

  1. A csülköt alaposan megmossuk, majd beletesszük egy fazékba. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot. Lassú tűzön kb. másfél órát főzzük.
  2. Közben megfőzzük a krumplit héjában, megpucoljuk. Felkarikázzuk, s egy zsírral kikent serpenyőben sorjában lerakjuk, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a felkarikázott hagymát.
  3. Amikor megfőtt a csülök, leszedjük a csontról, s a hagyma-krumpli ágyra tesszük. Teszünk rá zsírt, rozmaring és kakukkfű szálakat, letakarjuk egy alufóliával, s betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 1 óráig sütjük.
  4. A csülökről 1 óra elteltével levesszük a fóliát, a csülökre locsolunk vörösbort, a sütőt átállítjuk grillfokozatra, s 200 C fokon 30 percig tovább sütjük a csülköt.

Gombapaprikás:

  1. Amíg a csülök sül, aprítjuk a hagymákat, felszeleteljük a gombát, a hegyes paprikát, felvágjuk a paradicsomot.
  2. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, a paprikát, majd rádobjuk a gombát és a paradicsomot, fűszerezzük. 15 perces dinsztelés után megszórjuk a liszttel, ráöntjük a bort, rákanalazzuk a tejfölt. Összekeverjük, felrottyantjuk.
  3. Tálaláskor szedünk a tányérra 1 db csülköt, hagymás krumplit és mellé gombapaprikást.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 468
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csülök vörösboros gombapörkölttel, boros csülök gombával és burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
sertéscsülök 50 dkg
babérlevél 1 db
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 3 szem
burgonya 6 db
vöröshagyma 1 db
rozmaring 2 szál
kakukkfű 6 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
vörösbor 0.5 dl
sertészsír 1 ek
csiperkegomba 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 1 db
paradicsom 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 kávéskanál
vörösbor 1 dl
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 1 dl
olívaolaj 1 ek