Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros sütemény Emőkétől

Vörösboros sütemény Emőkétől
Vörösboros sütemény Emőkétől
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztanyámtól tanultam ezt a receptet, minden alkalomra kiváló. Nem krémes, ezért valamilyen itallal jó fogyasztani (kávéval vagy kakaóval igazi csemege), esetleg tejszínhabbal is kínálhatjuk. Az alkohol sütés közben elpárolog, gyerekek is ehetik. Aki édesebben szereti, 25 dkg cukorral készítse, a cukor édesítőszerrel is kiváltható.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lágy margarint a cukorral simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vörösbort, a csokoládédarát, végül pedig a liszttel elkevert sütőport, és jól összedolgozzuk.
  3. Kivajazott-lisztezett kuglóf formába öntjük, 165 fokon alul-felül sütéssel kb. 45 percig (tűpróbáig) sütjük. Nem kell megijedni, ha nagyon feljön vagy púpos lesz a tészta, mert ha sülés után rögtön kiborítjuk egy tányérra hűlni, a púpos rész kerül alulra, és lelapul.
  4. A kész sütit megszórjuk porcukorral, esetleg bevonhatjuk a tetejét csokoládéval. Tejszínhabbal is tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

EM

Mióta szakács: 2016.01.24.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

boros kuglóf, kuglóf vörösborral, csokidarás kuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

629
margarin 20 dkg
cukor 20 dkg
tojás 5 db
vörösbor 1.25 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 50 dkg
csokoládédara 100 g