Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével

Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével
Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túrós Emil nagyon régi, remek, vadételes szakácskönyvében találtam a szarvaspörkölt receptjét. Csak kicsit variáltam rajta. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Két üveg erős, száraz vörösborral készüljünk, az egyik elmegy a főzéshez, a másik meg az ebédhez. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szarvashúst 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Forró vízzel leforrázzuk, jól lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. Egy kanál zsíron lassan megdinszteljük.
  2. A szarvashúst egy nagy serpenyőben két részletben forró zsíron körbepirítjuk, majd átkanalazzuk a megdinsztelt hagymákra. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, beledobunk még két babérlevelet. Kavargatjuk egy kicsit, majd hozzáadunk kb. 1 dl vörösbort, megsózzuk, lefedjük, és kis lángon, lassan elkezdjük párolni.
  3. Folyamatosan nézegetjük, kavargatjuk, öntögetünk hozzá a bort, hogy még véletlenül se égjen le. Elfogy a végén az egész üveg. (Pedig csak egy picurit ittam belőle az elején, mert azért mégiscsak meg kellett kóstolni.)
  4. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkegombát, és még kb. 15-20 percet pároljuk így együtt.
  5. Fantasztikus finom, sűrű szaftja lesz a végén. Bulgurral és kuszkusszal tálaltam.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 11 862
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörkölt szarvasból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

594
szarvascomb 1 kg
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
vörösbor 7 dl
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
csiperkegomba 25 dkg
0 ízlés szerint