Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros szarvaspörkölt gombával

Vörösboros szarvaspörkölt gombával
Vörösboros szarvaspörkölt gombával
290 perc / előkészület: 20 perc főzés: 270 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szarvaspörkölt. Csakis vörösborral, és lehetőleg gombával. Különleges ízvilága boldogabbá tesz bármely pillanatot. Tavaszi, nyári esték, baráti találkozások kiváló kísérője. Érdemes minőségi borral készíteni, meghálálja...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Jó minőségű száraz vörösborral fogyasszuk, és természetesen azzal is főzzük! Kiváló mellé a cseh knédli, de főtt burgonyával is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bográcsot kikenjük a mangalica zsírral, beleszórjuk a vöröshagymát és a szalonnát. Tűz fölé akasztva a bográcsot, közepes lángon addig pároljuk, míg üveges nem lesz a hagyma.
  2. Ekkor belefordítjuk a szarvashúst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk a húst, míg kérget kapnak a húskockák. A művelet vége felé a hús levet fog engedni, ekkor megszórjuk a fűszerköménnyel, majd alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.
  3. Ettől a ponttól kezdve már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot. Rádobjuk a félbe vágott tv paprikát, a borókabogyókat, a babérleveleket, a bor felét ráöntjük, majd 1 teáskanál fűszerpaprikával szórjuk meg.
  4. 1,5 óra főzést követően sózzuk, és ráöntjük a paradicsomlevet.
  5. Újabb 1,5 óra főzést követően ráöntjük a maradék bort, és rászórjuk a megmaradt 2 teáskanál fűszerpaprikát. Ezt követően beleszórjuk a felszeletelt gombát, megkeverjük, majd további 1 órán át főzzük.
  6. Az utolsó órában kóstolgatjuk, ellenőrizzük sósságát, majd beállítva azt, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 77 169
elküldve: 5
receptkönyvben: 46
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vörösboros szarvascomb-pörkölt gombával, vadpörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
szarvascomb 3 kg
vöröshagyma 6 nagy db
mangalica zsír 1 ek
füstölt szalonna 10 dkg
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 3 teáskanál
tv paprika 1 közepes db
paradicsomlé 3 dl
3 kávéskanál
csiperkegomba 60 dkg
száraz vörösbor 7.5 dl
borókabogyó 12 db
babérlevél 6 db