Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros szószos sütőben sült marhahús

Vörösboros szószos sütőben sült marhahús
Vörösboros szószos sütőben sült marhahús
175 perc / előkészület: 15 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm Romániából csinált egyszer egy ilyen jellegű ebédet, ami nagyon finom volt, csak ő fehérbort használt, és nem tett bele pirospaprikát (ami nagyon hiányzott nekem). Egy kicsit magyarosítottam, de alapvetően Romániában mindig így csinálják a "főtt" marhahúst (állítólag).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahúst vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd megforgatjuk alaposan lisztben. Én durumlisztet használtam, de akármilyen liszttel működik (szükség van rá, hogy a mártás besűrűsödjön később).
  2. Egy teflon serpenyőben felolvasztunk egy evőkanál zsírt, és a marhahús szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kicsit.
  3. Utána egy jénaiba rakosgatjuk a húsokat, megszórjuk őket pirospaprikával, megöntözzük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Végül lehet egy kis sót szórni még a leendő szószba :-)
  4. Amint mindent bepakoltunk a jénaiba, fedjük le vagy alufóliával vagy a jénai tetejével, és toljuk be a ütőbe. 180 °C-on "főzzük" vagy két, három órán keresztül (a hús fiatalságán múlik a puhulás). A víz mindig lepje el a húsokat.
  5. Ha már puha a hús, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni az egészet, vegyük ki a húsokat, majd a szaftot egy doboz tejföllel turmixoljuk össze (ez is az én találmányom, nem az eredeti recept alapján).
  6. A szaftba tegyük vissza a húsokat, és tálalhatjuk is. Szerintem a rizs illik hozzá a legjobban köretnek, de el tudom képzelni szarvacskás durum tésztával is a szósz miatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 788
elküldve: 3
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros sütőben sült marhahús, marhasült sütőben sütve, marhahús vörösboros szaftban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
marhahús 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zabpehelyliszt 4 púpozott ek
mangalica zsír 1 ek
vörösbor 1.5 dl
víz 2 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 100 g