Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros tarkabab-főzelék füstölt pörccel és tejföllel

Vörösboros tarkabab-főzelék füstölt pörccel és tejföllel
Vörösboros tarkabab-főzelék füstölt pörccel és tejföllel
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most látom, hogy leves receptet már sokat tettem fel, de főzeléket még nem. Nos, akkor egy főzelék.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap reggel a feldarabolt pörcöt feltesszük főni.
  3. Majd a babot is elkezdjük főzni. Babérlevelet teszünk bele, sózzuk, borsozzuk. Puhulásig lassan főzzük.
  4. Amikor a pörc is megpuhult, hozzáöntjük a babhoz.
  5. Olajon megdinszteljük az aprított hagymákat, beleszórjuk a lisztet, világos barna rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával. Szedünk rá a léből, összekeverjük, majd a főzelékhez adjuk. A tejföl felét, a vörösbort és kevés ecetet is öntünk bele, és felrottyantjuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérba a főzelékből és a pörcből. Kanalazunk rá tejfölt, és teszünk rá chilit és paprika szeletet. Fehér kenyérrel, vörösborral fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 539
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babfőzelék, tarkabab főzelék, vörösboros tejfölös babfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1271
fejtett bab 25 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
víz 3 dl
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 2 dl
vörösbor 1 dl
ecet 1 teáskanál
chili 1 db
chili 2 db
hegyes erős paprika 0.25 db