Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel
Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel
125 perc / előkészület: 5 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A babgulyás inkább a hideg téli napok kedvence, de én most kívántam meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap a csülköt feltesszük főni, másfél óra elteltével kivesszük a főzővízből, kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Amíg a csülök fő, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágjuk.
  4. Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítjuk a hagymával, rátesszük a csülköt, majd a zöldségeket, s a babot, majd felöntjük a csülök főzővizével, beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük.
  5. Mielőtt megpuhulna, belerakjuk a krumplit, s öntünk bele vörösbort. Amíg fő a leves, elkészítjük a csipetkét, a végén beleszaggatjuk.
  6. Tálaláskor merünk egy tányérba levest, teszünk rá két kanál tejfölt, vágunk rá chilit, s díszítjük egy egész chilivel.
  7. Fehér kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 593
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel kolbásszal krumplival csipetkével, pikáns gulyás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

837
sertéscsülök 25 dkg
kolbász 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
fejtett bab 20 dkg
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
burgonya 2 db
paprika 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 3 db
paradicsom 2 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 teáskanál
csípős paprikakrém 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
tejföl 1 dl
vörösbor 1 dl