Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel

Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel
Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel
155 perc / előkészület: 15 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a naptár még augusztust mutat, s eszerint még nyár lenne, az időjárás azonban nem vesz erről tudomást, s inkább őszies a természet. Bár most épp nem esik, de kifejezetten hűvös van. Ezért ma ismét egy téli kaját készítettem, babgulyást. Ezúttal csülökkel és nokedlivel. Mivel egy ismerős, aki itt segédkezik a kertben, ma ünnepli a születésnapját, még egy brandy is lecsúszott az ebéd előtt.

hozzávalók / 4 adag

leves

nokedli

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot és a csülköt előző éjszaka beáztatjuk.
  2. Másnap reggel a csülköt feltesszük főni, másfél óra elteltével kivesszük a főzővízből, kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk.
  3. A hagymákat aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, zellerlevelet, petrezselymet nagyobb darabokra, a paprikákat felszeleteljük, a paradicsomokat félbevágjuk.
  4. Egy lábasban a zsíron a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, rátesszük a csülköt, majd a zöldségeket, rövid ideig pároljuk.
  5. Beletesszük a babot, majd felöntjük a csülök főzővizével (ha kevés, kiegészítjük vízzel), belerakjuk a babérlevelet, a petrezselyem és zellerlevelet, fűszerezzük. Mielőtt a bab és a zöldségek megpuhulnának, öntünk bele vörösbort.
  6. Közben elkészítjük a nokedlit, az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, beleszaggatjuk a nokedlit a levesbe.
  7. Tálaláskor merünk egy tányérba levest vegyesen, teszünk rá két kanál tejfölt, megszórjuk petrezselyemzölddel, s díszítjük egy chilivel.
  8. Házi kenyérrel esszük, vörösbort iszunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 057
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros babgulyás, bableves, tejfölös bableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

639
füstölt sertéscsülök 25 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
disznózsír 1 ek
fejtett bab 20 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 db
paprika 1 db
hegyes erős paprika 1 db
chili 2 db
paradicsom 3 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 2 db
zellerlevél 4 db
petrezselyem 6 szál
köménymag 1 kávéskanál
chiliszósz 1 teáskanál
gulyáskrém 1 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
vörösbor 1 dl
víz 1.2 l
tejföl 1 dl
chili 4 db
petrezselyem 4 szál
finomliszt 0.5 bögre
víz 1 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint