Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt
Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A többórás pacalfőzésre a házsártos feleségem miatt továbbra sem vállalkozom. Miután a pacalt kedvelem, ezért konzervre fanyalodtam, ráadásul kettőre.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, s feltesszük főni sós vízben.
  2. A pacalt és a babot egy edénybe öntjük, beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük, beleöntjük a vörösbort. Felforraljuk. Belekanalazzuk a tejfölt.
  3. Tálaláskor teszünk a tányérba krumplit, vágunk rá petrezselymet, díszítjük chilivel. Mellé szedünk a pacalból, vágunk rá paradicsomot és paprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 889
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vörösboros, tejfölös, fehérbabos pacalpörkölt petrezselymes sós krumplival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alex7125
alex7125 Fri, 2020-03-20 13:47

Kedves Hobbyshef!
Nem akarlak megbántani, szeretném, ha értenéd, és nem félreértenéd, amit írok.
50 évnél régebben szeretek sütni, főzni, bár ez önmagában semmit nem jelent, csak jeleztem, hogy azonos korúak vagyunk.
A lényeg, hogy legyünk igényesek önmagunkkal szemben, ha mások részére írunk.
1] A leírásodban (szerintem nem recept) található 2 konzerv. (Pacal is, fehérbab is)
Ez nem igazán érthető a recept kategóriában, inkább a "hogyan turbózzuk fel a
bolti, nagyüzemben készült konzervet" rovatban lenne a helye.
2] Nem tudom, hogy sikerült, de van a „hozzávalók” rovatban 2 chili, + 3 chili,
+ 1 kávéskanál fekete bors, + 1 teáskanál csípős fűszerpaprika.
A pacal (konzerv) mennyiségét nézve, ez erősen a lángolós kategória, és nem igazán lesznek más ízek érezhetőek, mint a „kapszaicin” ami a chiliben van.
Azt gondolom, inkább Wagner és a vörösbor, aminél kellene maradnod, persze előtte pálinka, de közben, előtte, utána, semmiképpen nem írni… Főleg receptet nem.
Teljesen egyetértek az általad, magadról leírt mondattal: „Ezért nem hiszem, hogy én még ebben az életben egy igazi pacalt tudnék főzni.”
Én sem hiszem, bár minden tanulható, ha akarat van, és persze némi felkészültség, és jó alapanyagok. A többiek, vesznek egy (vagy több) konzervet, és felturbózzák, ami érthető, mert pacalpörköltet készíteni kevesen tudnak. [Azt, már csak zárójelben, hogy 5-15 perc alatt nem is lehet semmit készíteni, csupán felmelegíteni. Ha már diéta, akkor nem lehetne "magas kalóriatartalamú", de mint tudjuk a pacal, a fehérbab, és a szalonna sem tartozik a diétás kategóriába...]

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Wed, 2020-04-29 15:32

Ha figyelmesen elolvastad volna a rövid storyt, megspórolhattad volna a hosszú , vitriolba mártott tollal írt "kritikádat". Nem azért készült így ez az étel, mert nem tudnék egy igazi pacalt megfőzni. Nem szorulok tanulásra, pláne a Te kioktatásodra. Bár - ha tanulni akarnék is a "mestertől, se tudnék, mivel egyetlen egy receptet sem tettél fel, tőlem 738 étel van fent. Úgy látszik Te csak a száddal hősködsz. Mellesleg nem vagyunk azonos korúak. Te még meg sem születtél, én már főztem a nagyanyám mellett. Az meg, hogy ki miképp fűszerez, az egyéntől függő.

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2015-06-25 13:23

Kedves Hobbyshef!
Maximális tiszteletem a rengeteg jó receptedért. A pacalország lakójaként erre viszont azt tudom mondai " Hűha ". Ettem már vízben úszó- ázó " pacalpörköltet " Pozsonyban, tejfölös - savanyú pacallevest a bolgároknál ( őszintén szólva ez utóbbi még ízlett is), a Tied is egy személyes megközelítése a pacalpörköltnek. Nyilván a szükség és a pacalpörkölt szeretete nagy úr és nem tudom, hogy hasonló helyzetben mit tudnék tenni. Minden esetre nagyon kell a pacalt szeretni, hogy az ember fia konzervre fanyalodjon. A kritikámmal egyáltalán nem szerettelek volna megbántani. A pacalfőzésnél egy kicsit én is csalok, mert konyhakész csíkozott pacalt használok a kiindulásnál, de már kinőttem a forgótárcsás mosógépben sóval - mésszel történő pacalmosásból. Egy tippem azért van : Kedves Feleségednek venned kell egy jegyet egy négy órás Wágner opera előadásra. Ez idő alatt egy jó pacal is megfő.
Minden macera nélkül sok- sok sikeres sütés- főzést ( természetesen pacalt is ) kívánok:
Zoli

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Thu, 2015-06-25 14:49

Kedves Zoli!

Köszönöm a jóindulatú tanácsod. Sajnos a drága kicsi feleségem nem szereti Wagnert. Ezért nem hiszem, hogy én még ebben az életben egy igazi pacalt tudnék főzni. De ha netán meghívnál, a pálinkát és a bort viszem. Mellesleg 1963-ban sorkatonai szolgálatban Nagykőrösön kaptam az alapkiképzésemet a Határőségnél a tüzér laktanya lakójaként.

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2015-06-25 17:39

Kedves Hobbyshef!
Sajnos Wagnerhez hasonló hosszú operákat író más zeneszerzőket nem ismerek, de a pacalfőzéssel kapcsolatban nyitott kapukat döngetsz. Nem vagyok pálinkás, de a jó, száraz vörösbort szeretem.:
Zoli

710
pacal 40 dkg
fehérbab 40 dkg
chili 2 db
babérlevél 1 db
köménymag 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
vörösbor 1 dl
burgonya 4 db
petrezselyem 5 szál
tejföl 3 ek
chili 3 db
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 0.5 db